ALPINT
 
Voksen
Hvilken lengde bør jeg velge til alpinski? Dette finnes det ingen korrekte svar på, men en kortere ski er lettere å manøvrere mens en lengre ski er mer stabil i fart. For en nybegynner er derfor en kortere ski å foretrekke. Videre er det utrolige mange faktorer å ta hensyn til, men et greit utgangspunkt er kroppshøyde+5cm for den "alminnelige alpinist". Vi anbefaler denne siden som er utelukkende laget for å finne riktige alpinski.
Barn
Velg korte barneski. En grei regel for helt nybegynnere at skiene ikke skal gå lengre enn til haken. For de mer drevne bør de ikke gå høyere enn øye høyde. Husk at ved oppmåling uten alpinstøvler+ski blir man ca. 4cm lavere enn med. Se også vår tabell lenger ned for cirka lengder.
Generell veiledning lengde alpinstaver:
Kroppshøyde x 0,72. Kortere staver er enklere å håndtere mens lengre staver er fordelaktig når du skal stake på flat mark. Små barn kjører uten staver. Ved oppmåling innendørs kan du snu staven og holde ovenfor trinsen, albueleddet bør da være litt under 90 grader.
Alpinstøvler
Alpinstøvler er det definitivt viktigste utstyret du har på deg, viktigere enn skiene. Merk at det er forskjellig størrelse på skall og innestøvel med forskjellig merking. Nedenfor er også en oversikt hvor vi sammenligner EURO, US, UK og MONDO som er den vanligste størrelsesindikatoren på støvler. MONDO størrelsen finner du på omtrent alle alpinstøvler.

Mondo størrelser alpinstøvler Most Sports
Lengde på alpinski til barn
Barn kan være svært forskjellig i høyde og vekt. Ved å bruke statistikk kan vi si noe om cirka lengde på barnet og dertil hvilken lengde barnet/ junioren skal ha på skiene.  Husk at i pubertetsalderen er det stor forskjell på vekt og høyde. Det er også en tendens i at befolkningen blir høyere og tyngre så ha dette med når du bruker tabellene.
Alder, gjennomsnittlig høyde, vekt og cirka lengder for GUTTER:
JENTER: